Omgeving

Brugse ommeland

De werelderfgoedstad Brugge ligt op een half uur rijden van onze vakantiehoeve. Je kan er tal van musea en unieke historische gebouwen ontdekken. Er zijn ook veel leuke cafés en restaurants in een prachtig middeleeuws decor. Een ritje door de binnenstad met paard-en-koets of een boottochtje op de rijen zijn ook echte aanraders.

De regio rond Brugge is bekend als het Brugse Ommeland en heeft een uitgebreid fietsnetwerk door de mooie polders en brengt je naar markante sites zoals Abdij Ten Putte en het landschapspark Bulskampveld. Als de gezellige drukte van Brugge toch wat teveel wordt, kan je nog even verder rijden naar het pittoreske Damme aan de Damse Vaart. 

Meer info over het Brugse Ommeland vind je hier

Belgische kust

De kust (Oostende) is op minder dan een half uur rijden van onze vakantiewoning en is een aanrader in alle seizoenen. Van een opkikkerende strandwandeling op een zonnige herfstdag tot zonnebaden op datzelfde strand in de zomer. Ook kleinere badsteden zoals Nieuwpoort, Middelkerke, Bredene en De Haan zijn de moeite waard.

Je vakantie met de kids kan zeker niet meer stuk als je een dagje Plopsaland plant.

Meer info vind je hier

Westhoek

De Westhoek leent zich dankzij de uitgestrekt velden en verre uitzichten uitstekend voor wandelen en fietsen. Talrijke wandel-, fiets-, maar ook autoroutes doorkruisen dit boeiende stukje West-Vlaanderen. Er zijn ook al van leuke standjes om te bezoeken zoals De Panne, Koksijde, Ieper, Diksmuide en Veurne.  

De IJzer doorkruist de Westhoek en speelde een bepalende rol in de Eerste Wereldoorlog. De streek ligt bezaaid met kerkhoven en bunkers uit die periode. Niet te missen zijn het In Flanders Fields Museum in Ieper, de IJzertoren en de Dodengang in Diksmuide. Voor kinderen is de waterspeeltuin in de schaduw van de IJzertoren een aanrader!

Meer info over wat er allemaal te beleven en te ontdekken valt in de Westhoek vind je hier